Nord-norsk husmannskost

 

Leseveiledning:  Dessverre får jeg ikke hendelsene i riktig rekkefølge – siste bilde og kommentar ligger derfor øverst.  Så skroll ned før du starter med å lese.

Legg opp fisken på fiskefat, og server med poteter (med eller uten skall avhenger av kvalitet og årstid), gulrøtter og sausen.  Stekt bacon er godt til, men ikke nødvendig.   Nå gjenstår bare å kose seg med et smakelig måltid.

Godt og sunt, og sausen gjør susen!

Godt og sunt, og sausen gjør susen!

1 ss smør, 1 liten løk, grovhakket, gulrotkraft, fiskekfaft, melk

1 ss smør, 1 liten løk, grovhakket, gulrotkraft, fiskekraft, melk

Smelt smør i kjelen, ha i grovhakket løk og fres løken blank.  Rør inn melet (se på sleiva, den er egentlig ment for eggerøre, men er ypperlig til denne type sauser).  Spe med den varme grønnsakkraften, en liten øse kraft fra fiskekjelen og melk eller fløte.  Spe til sausen er passe tykk.  Smak til med salt, litegrann sukker og gjerne malt muskatnøtt

1 liten løk, 1 ss smør, 1 ss mel, grønnsakkraft, fiskekraft, melk

1 liten løk, 1 ss smør, 1 ss mel, grønnsakkraft, fiskekraft, melk

Finn fram ingrediensene.  Kok gulrøttene ca. 5 minutter.  Hell gulrøttene sammen med kraften over i en bolle.  Spar oppvask – bruk samme kjele til sausen.  Ha fisken i kjelen når vannet koker.  Kok opp og la fisken syde ca. 15 minutter, litt lengre hvis ikke fisken er opptint.

 

.

 

poteter, gulrøtter og kokevann for torsken

poteter, gulrøtter og kokevann for torsken

Vask poteten og sett på kok i vann med litt salt.  Sett på kokevann til torsken.  Jeg har alltid i litegrann eddik i vannet.  Ikke salt vannet, lettsaltet torsk pleier å være tilstrekkelig salt.  Rensk gulrøttene og kok i lettsaltet vann.  Ta godt vare på grønnsakkraften, den skal brukes i sausen.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s