Fiskegrateng på fredag den 13.

Jeg tenker det er tryggest å holde seg på kjøkkenet, og håpe at maten blir etanes, på en dag som denne.

På onsdag spiste vi skrei og mølje, og i dag har jeg laget fiskegrateng av restene, en meget populær rett i familien.

Også her blir det litt sånn at man tager det man haver.  De fleste sorter fisk kan brukes.  Det enkleste er å bruke fiskefilet uten bein, men da bør man ha en god fiskekraft i sausen.  Et tips:  Jeg samler alltid rester av rå fisk og bein  som kan være egnet til å koke kraft av, fryser de i små plastbeger, og koker kraft på en-to-tre når jeg har behov for et par desiliter fiskekraft til sauser og supper.   Det blir mye bedre enn fiskebuljongterning!

I dag inneholder fiskegratengen:

Ca. 7 dl. renset fisk, like mye kokt makaroni, 2 ss smør, 2 ss mel, 2,5 dl fiskekraft, 3 dl. skummet eller lett melk, 1/2 beger baconost 8%, 1 egg, salt, malt muskattnøtt.  Hell blandingen over i smurt, ildfast, form, dekk med strøkavring og noen  klatter smør, stek ved 200 gr. i 45 min.  Blandingen bør ikke være for fast, da gratengen lett kan bli for tørr.

blogbilder-0041

 

Dette lukter godt!  Skal serveres med kokte poteter, smeltet smør og de grønnsakene som er i huset.  I dag ble det gulrøtter og brocolli.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s