Russekrem

I dag har jeg laget russekrem, etter gammel oppskrift fra skolekjøkkenboka.  Se oppskrift under «skolekjøkken».  Jeg har brukt blåbærsaft.  Til russekremen er det en fordel at safta er søt.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med å piske kremen, og den skal piskes i kaldt vann til kremen er avkjølt.  Fargen skal endres fra ubestemmelig mørk, til lys, delikat og luftig.  Grøt skal bli krem.  I dag går dette greit med mixer og med rørebollen bollen i kaldt vann i oppvaskkummen.  I hjulvispens tid var dette en tålmodighetsprøve.

blogbilder-049

I dag spiser vi russekremen med fløtemelk.  Pisket krem eller vaniljesaus smaker også godt til.  En riktig nostalgidessert!

blogbilder-051

På bordet:  Silkeduken og fløtemugga fra loppemarked, sølvskeia fra brukt- og antikkmesse i Trondheim, krystallbolle fra Russland.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

6 svar til Russekrem

  1. Hei!
    Takk for kommentaren,og skryt av luen:)
    Ja syns også den ble spesiell,så det blir nok laget flere etterhvert.
    Koselig å titte innom deg.
    Skal ta meg bedre tid å titte her.
    Ha ei fin kommende uke!

  2. Trollkåno sier:

    Hei!
    Der var du, ja.
    Har strevd for å kome inn på bloggen din, når eg har prøvd via ein kommentar du har sendt har eg kome på noko «WordPress-greier».
    Skjøna ingen ting (og kan altfor lite om sånt).
    Men i dag kom eg inn via ein anna blogg (stubbetufsa). Og so hadde du kommentert igjen og no funka det. So bra!
    Stadig imponert over dine gjenbruksidèar….og den oppskrifta på fiskegrateng skal prøvast….no legg eg deg til blogglista mi so du ikkje «blir borte» igjen.
    Ha ei fin veke!

  3. Annfrid sier:

    Hei!
    Gjennom din kommentar på mi side fant æ fram til dæ. Likte bloggen din og kommer til å kikke innom igjen. Du hade mange fine bilda fra en flott natur som vi er så vant til at vi nesten ikke SER den.
    Legger dæ inn på blogglista mi slik at det blir lett å stikke innom.
    Kommer nok til å prøve noen av oppskriftene dine.
    Ha ei fin uke!

  4. Turid sier:

    Russedessert husker æ fra tida som internat elev på folkehøgskole.
    Artig å se flere fra vår landsdel…

  5. Er et noen som vet hvorfor denne desserten heter «Russekrem»?

  6. Hvilke saus kan serveres til russegrøt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s