Amerikansk kyllinggryte

Nå har det blitt mye husmannskost i heimen i det siste.  Så i dag fikk det bli noe fra over there – ei amerikansk kyllinggryte:

1 liten kalkunfilet eller 3 – 4 kyllingfileter, olje, 1 løk, 1 rød paprika, 1 grønn paprika, 1 liten boks sopp, 1 ss mel, 1 liten boks maiskorn, 1 ts. tørket estragon, 2 tørkede chilipepper, 1 ss tomatpure, 2,5 dl. hønsebuljong, 1,5 dl kremfløte, salt

Skjær kjøttet i terninger, og brun lett i olje. Strimle løk og paprika, fres først løken, så paprika og sopp.  Strø over 1 ss mel, spe med buljong.  Ha alt i ei passe stor gryte, ha i fløten, knust chilipepper, estragon, tomatpure og maiskorn.  Smak til med salt, og la det stå og syde i 5 – 10 minutter.

Lukter deilig, og smaker godt med kokt ris.

 blogbilder-052

Tips:  Kutt opp skrog fra grillkylling, og frys det ned i beger.  Da er det lettvint å hente opp og koke kraft på til sauser og gryteretter,  som et alternativ til buljongterning.

Denne gryta blir like god med kalkun som med kylling.  Man kan også variere hvor mektig eller mager man vil lage den gjennom å forskyve vektingen vann/fløte.  Jeg synes fordelingen i oppskriften er OK.   Bruker man matfløte i stedet for kremfløte, så kan man bruke noe mer fløte, og noe mindre vann.   I stedet for å strø mel over grønnsakene, kan man riste sammen jevning av mel og litt vann og ha oppi gryta til slutt.  Eller kanskje ikke ha i jevning overhodet.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Amerikansk kyllinggryte

  1. Turid sier:

    Denne fristes ænok til å skrive av- Takk ha en fin dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s