Det gode liv i borettslaget

Nå er det definitivt vår i vårt lille, koselige borettslag.  I allefall i sørveggen.  Mandag var det strålende vær, jeg var ute og fjernet stokker og band fra rosebuskene ved inngangen, og klippet de ned.  Og tok bilder av de første krokusene.  Hvilken vårfølelse!

nyblogg-062

Tulipanene var også kommet opp, og vokser med centimeter fra dag til dag:

nyblogg-061

Søndag formiddag hadde jeg besøk av skrånaboen, og serverte varm eplekake:

nyblogg-030

Lettvint eplekake:  2,5 dl sukker piskes med 3 egg til eggedosis.  Sikt sammen 2,5 dl hvetemel og 1 ts. bakepulver, og bland i.  Til slutt 100 g smeltet smør.  Ha røra i smurt og strødd liten springform.  Skrell to epler, fjern kjernehus, del i båter, og stikk båtene ned i deigen.  Strø over sukker og kanel.  Stek 50 minutter ved 160 grader.  Er eggene store, kan man øke til 3 dl sukker og 3 dl hvetemel,  Jeg har lagt bakepapir i bunnen av forma, men det er bare fordi jeg var usikker på om den gamle forma var helt tett.

nyblogg-031

Jeg erstattet sukkeret med 1,7 dl. fruktose.  Den ferdige kaka fikk et litt mindre volum enn når den blir laget med vanlig sukker.  Skrånaboen er motstander (kun av prinsipp!) av alt som ligner på «nyprodukter» i matveien.  Hun bruker ikke engang plantemargarin, bare meierismør.  Så jeg fortalte ingen ting før etter at kaka var spist.  Og da hadde hun skrytt masse av kor god den var!  Så da ble det mye fliring og kauking.

nyblogg-0361

Her skal vi kose oss med nystekt kake og vaniljesaus og kaffe.  Vi ble riktig kreative i løpet av kaffeslabberaset.  Vi planla vårens dugnad og rømmegrøtfest.  Videre å få frest opp et stykke potetland på fellesarealet i vår, slik at de som ønsker det, kan få sette noen render med poteter .  Så får vi se om vi får åtgaum til forslaget på årets eneralforsamling, som er like rundt hjørnet.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Det gode liv i borettslaget

  1. Annfrid sier:

    Nam, nam, det ser godt ut. Skal prøve denne varianten neste gang.
    Mine krokus har så vi stukket seg 1cm opp av jorda, men nå har vi 10-12 grader så snøen tiner godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s