Long time – no see…

Nå har jeg akkurat fått pakket ut etter to nye uker i Ravda, og jeg gleder meg til å ta en runde her inne for å se hva dere alle har funnet på siden sist.  Takk for mange hyggelige kommentarer.  Jeg har hatt dårlig tid og tilgang til internett mens jeg var det nede, så jeg har mye å ta igjen.

Vi kom ned på selveste grand-prix-kvelden.  Og gikk ut på vår lokale stamrestaurant for å spise, og kanskje også få med oss GP-sendingen.

   forravda 026                                                                                                                                                                       

Dette er en typisk, solid,  bulgarsk middagsrett:  grønnsaker, poteter, kjøtt og ost som kommer putrende  på bordet, rett fra ovnen.  Så mat og vin ble det en ordning med, men GP var det liten interesse for.  Bulgaria hadde jo falt ut før finalen!

I stedet ble vi invitert med på dans:

forravda 029

Ho i den røde trøya driver restauranten sammen med mannen sin.  De øvrige er lokale gjester.  Bulgarsk dans er veldig inkluderende.  Noen få starter opp,  etter hvert henger de fleste gjestgene seg på, og vi var selvsagt også invitert.  Så her er det ingen fare for å ende som veggpryd, dersom man ikke ønsker det.

forravda 049

Fruktblomstringa var nå for lengst over, men til gjengjeld så blomstret valmuene

forravda 107

Og fra hagen hentet vi inn de nydeligste roser.  Ulempen var at det gjerne fulgtte med noen saksedyr.  Og da må jeg fortelle litt om utekjøkkenet våres:

forravda 058

I enden av verandaen er den «innebygd» krok, hvor vi har laget utekjøkken, og hvor all matlaging som ikke fordrer stekeovn foregår.  (Bildet  fra stekeovnen har jeg med bare for å understreke at jeg har innekjøkken også, men kokeplatene her har aldri vært brukt).

forravda 128

Også i utekjøkkenet blir det stekesprut oppover veggene, noe som er håpløst å få vasket vekk.  Så etter mye spekulering, så kom vi fram til at pleksiglass på veggene var tingen.  Og det fungerer som bare det mht. reinhold.  Men har en bivirkning med at alskens innsekter kryper BAK glasset, og ender sine dager der.  Ingen vakker dekorasjon til matlagingen, så med jevne mellomrom må glasset skrus ned, og de omkomne fjernes.

Det er hyggelig å gå ut og spise i Ravda, men det er også morsomt å lage maten sjøl, for de har lekre råvarer.  

forravda 144

Dette er grønnsaker til lammegryte.  Bakerst ser vi ferske hvitløk.  Bare synd det er så vanskelig å få slikt med seg hjem til Tromsø.

Til slutt må jeg bare vise bilde av ei søt «bunadsjente» i Obsor. 

forravda 050

Bildet er tatt på «Det kyrrilliske alfabetets dag», som feires med masse festivitas  over hele Bulgaria.  Det kan nesten minne litt om våres egen 17. mai.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Feriehus, Mat. Bokmerk permalenken.

5 svar til Long time – no see…

 1. Ruth sier:

  Valmuer er vel herlige?

  Det ser ut som du har hatt en god ferie. God mat, godt selskap og godt vær. Slettes ikke å forakte det nei.

  Jeg ble helt imponert over den lappeskjorta. Den ble faktisk riktig fin. Ser nesten litt sånn designeraktig ut. Det mener jeg virkelig.

  Ha en flott uke videre.

 2. Annfrid sier:

  Velkommen hjem etter en fin ferie ser det ut til. Da er det vel ikke så nøye om det snør litt her hjemme. I kveld har snøen kommet langt ned, kanskje til 100 moh. Skal reise bort i helga og starter hjemmefra før 7 så jeg får nok ta kvelden nå.

 3. Trollkåno sier:

  Ser ut som de har hatt ein aldeles fortreffeleg tur……sikkert godt å sleppe det kalde vèret som eg har skjønt det har vore i nord.

 4. stubbetufsa sier:

  Bulgaria ser ut til å være et flott ferieland! Fine bilder som forklarte og overbeviste! Men, velkommen hjem!

 5. BirtH sier:

  Så hyggelig at du er tilbake igjen!! Jeg har nesten vært litt bekymret for hva som kunne ha skjedd deg. Det falt meg ikke inn å tenke at du var dratt langt sør igjen.

  Stilig med de klærne du endrer på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s