In tøtsj again – og litt matprat

Mormonsen er hjemme igjen, og Eldstesønnen har bidratt sterkt til at ny PC nå er tatt i bruk.  Luksus, selv om jeg strever litt med nytt tastatur.  Etter Fredrikstad har jeg tilbragt ei uke sammen med storfamilien i Ravda.  Godt og varmt, rundt 30 grader hver dag.  Er nå tilbake i et sommervarmt Tromsø.  Flatt hav  og midnattsola så vidt forsvunnet bak horisonten.  Vakkert, og litt vemodig.  Sommerdagene går fort.

Noen små blikk tilbake på oppholdet i Ravda004

Den lille båten er en taxi som tar inntil 8 passasjerer og går mellom Ravda og gamle Nessebar.  Et godt alternativ på en varm julidag.

016

I Ravda lager de verdens beste grillkyllinger, og de fyrer med ved, ikke med kull.

018

Man kan spise gedigne, deilige salater

017

Eller man kan lage sin egen mat av førsteklasses, ferske råvarer.  Som man ser av bildet, er ikke grønnsakene verken sprøytet eller genmodifisert.  De er ganske ufullkomne på fasongen, og tåler lite lagring.  Jeg tror derfor at de er ganske sunne.  Det syltetøyet man får kjøpt er imidlertid veldig søtt, så nå har jeg begynt å koke mitt eget.  Det var masser av modne små, blå plommer som på bildet, og gule moreller, like utfor blokka vår.  Dette ble til verdens beste syltetøy.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Feriehus, Mat, Nord-Norge, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

3 svar til In tøtsj again – og litt matprat

 1. Ruth sier:

  Så utrolig deilig det så ut. Grønnsakene altså – og selvfølgelig – resten også. Det er lenge siden jeg har vært i Syden. Kunne godt ha tenkt meg en tur i den retningen nå. 🙂

  Sliter med tastaturet? Du som greide å sitte å skrive rundt en hyssing? (ler)

  Ha en fortsatt flott helg.

 2. viola sier:

  Kom til å tenke på en ting med de tomatene; det er ikke uteseendet det kommer an på.. Ler.. Ja, de er nok utvistelig de sunneste! For en grillmat og for en deilig tallerken med salat, yummi! Men Ravda.. der så det vakert ut, hvor omtrent ligger det?

 3. mormonsen sier:

  Ravda ligger i Burgas regionen i Bulgaria. 2 km fra Gamle Nessebar og 5 km fra Sunny Beach. En liten, bulgarsk landsby, med nydelige strender. Litt fredeligere enn turistbyene Nye Nessebar og Sunny Beach, selv om det også her er bygget veldig mye de siste årene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s