Wienerbrød og Wii

Hver gledesstund du fikk på jord, betales skal med – ja, i alle fall med trim!  Eller for å si det på en annen måte:  Alt som er godt, det er enten synd eller så er det fetende.

I dag har Mormonsen laget lettvinte wienerbrød.  Og de er faktisk veldig lettvinte.  De behøver ikke kjevles, og inneholder ikke så mye smør som de vi smører og kjevler og bretter gang etter gang.  Kanskje er de så lettvinte, så det å tøye det litt langt å kalle de for wienerbrød?  Men gode, det er de.

001

Her er ingrediensene.

011

Smøret smuldres i melet.  Her har jeg lyst til å vise dere en finurlig liten sak.  Den er gammel, jeg har arvet den, og den bærer preg av tidens tann.  Bl.a. er den ganske malingsslitt på handtaket.   Den er uovertruffen til å lage deiger hvor smør skal smuldres i melet.  Til og med ganske hardt smør fra kjøleskapet jenker seg når denne er i bruk.  Så heter den også Tala Pastry Blender.  Jeg håper det kommer fram på bildet.

012

Her er deigen satt i topper på stekepapir.  Oppskriften skal gi 20 wienerbrød, og det fikk jeg til, etter litt omjustering av de første, hvor jeg var litt for raus med deigen. 

Lettvinte wienerbrød.

200 g (4 dl) hvetemel, 125 g margarin, 1 ss sukker, 50 g gjær, 1 egg, 1 dl vann.

Smuldre margarinen i melet og tilsett sukker.  Rør ut gjær i lunkent vann, pisk egget, og rør alt sammen til en litt løs deig.  Sett deigen i topper på plate.  Bruk to skjeer.  Heves på platen ca. 1/2 – 1 time.  Stek v. 250 grader i 12 – 15 minutter.  Avkjøles og glaserers med melis.

015

Her er wienerbrødene ferdige, og melisglasuren er klar.  Helt nystekte, fremdeles litt «lune», og med melisglasur, så smaker de himmelsk.

Jaja, så var det «motvekten» – og da må jeg fortelle om min Wii, som jeg fikk i julegave fra mine to kreative sønner.  Nå skulle det ikke lenger være muligheter for mor å skylde på for dårlig vær (trimme ute), eller for godt vær eller for dårlig tid (treningsstudio).  Nå skulle treningsstudioet inn i stua!

010

Her er alle «delene».  I tillegg så er det en flat, liten dings som er festet øverst på TV-skjermen.  Syntes ikke at den svarte skjermen var noe å ha med på bildet.  Den store plata skal man ha føttene på (den skal stå litt lengre ute på golvet).  Fra venstre:  «spilleren» som DVDene skal puttes inn i.  Videre står det ene av mine to program – Wii sports.  Kjempepopulær blant mine yngre gjester.  Her kan du spille golf, kjøre alpint, bokse, og mye mer.  TV-skjermen fungerer som simulator, og det hele er utrolig livaktig.  Så ligger det en håndkontroll som man styrer med.  Den kommuniserer vel med den dingsen som er festet oppå TV-skjermen.  (Her skjønner dere, er fagterminologien på plass).  Den neste er den DVDen som er Mormonsen sin favoritt – Wii Fit.  De programmene jeg bruker mest er flere yoga-øvelser, step og rockering.  Alle har flere vanskelighetsgrader, og jeg føler meg faktisk hensatt til et orntlig treningsstudio, når jeg først er i gang.  Med treningskompiser, og med instruktør, som gir både ros og refs.  Minussiden er at maskinen registrer absolutt alt -den forteller om når du sist var inne og trente, gir poeng og lager grafer.  Også over mormonsens BMI!  Skikkelig sladderaktig er den!   Og det ser fordyre meg ut som om det ikke lar seg gjøre å starte opp uten å måtte gjennom dette minefeltet..  Spesielt pinlig er det når jeg får gjester som absolutt skal starte opp Wiien! 

Hmmm – skal tru hvorfor det ble så mange bilder på wienerbrødene, og bare ett på Wiien?

Flere W-historier finner dere hos fabelaktige

petuniablogg.blogspot.com

 som holder ABC-leken gående, til glede for mange.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

23 svar til Wienerbrød og Wii

 1. stromma sier:

  Kära nån vilken present du fick. Det verkar
  svettigt och nyttigt det spelet :-).

  Vilka goda wienerbröd du har bakat. Vilken smart
  grej att smula sönder smör och mjöl med.

  kram
  strömma

 2. viola sier:

  Åååå, de Winebrødene så bare helt herlige ut! Jeg måtte med én gang se i oppskriftspermen min, for de lignet veldig på noen jeg har, men så dem ikke. Kanskje jeg blander den med en annen oppskrift jeg har (Bispinnens lettvintboller).
  Den Wii har jeg prøvet! Min nevø har den. Javisst er det kult! Jeg prøvde meg på boksing og holdt på å le meg skakk! Min samboer prøvde den også, og det var så vidt han ikke boksen ned hele tv’n!! Ler.. 🙂
  Jeg skal prøve ut den oppskriften din en dag 🙂

 3. Ruth sier:

  Skummelt det der med kaker. Dobbeltskummelt når man har Wii. Jeg fikk en av sønn og mann i bursta’presang jeg også. Men faktisk så er det knalltøff trening (om det er det man vil ha) og så kan man roe ned litt innimellom med yoga. Jeg LIKER den jeg. Selv om den måler og styrer. Det er omtrent da jeg er travelt opptatt med å se ut av vinduet.

  Lurer på om det er flere kjeks igjen i boksen min?

 4. Sister Bonde sier:

  Flot tolkning af W – jeg er bagerdatter, så der kommer ALDRIG wienerbrød ned i min mave 😉

 5. Mariann S sier:

  Wienerbrøda såg knallgode ut, og den Tala Pastry Blender’en virka heilt genial 🙂 Sønnen min har en sånn der wii, kanskje eg skal prøve den 😉

 6. Kerstin sier:

  Flott innlegg.. Wienerbrød…mmmmm deilig… Også hjemmelagde da… de så veldig gode ut..
  Wii har jeg aldri prøvd, kanksje jeg skulle en gang…
  God helg.

 7. Madame sier:

  Åh, det var fint fundet på! Og en opskrift på wienerbrød får vi med – tusind tak 🙂

  Rigtig god weekend til dig!

 8. Her sidder jeg
  med en bar kop kaffe,
  og drømmer om
  kager at skaffe.
  Hvor er smagsprøverne?

 9. drengen sier:

  Nå ble jeg skikkelig «godtesyk» – bonden er sendt avgårde for å skaffe ingredienser! Her skal det bakes.
  Den Wii’en så morsom ut, den hadde vært fin å ha til vinteren.

 10. Litt om alt sier:

  Duppedingser og dingsebomser; Da er jeg med! Man kommer langt med sånne beskrivelser også. Jeg har vært å kjøpt sånne dingsebomser til å ha utenpå øretermometeret, det gikk så fint så.
  Kaffebrødene så deilig fristende ut 🙂
  Ha en flott helg 😀

 11. Randi sier:

  TAKK for oppskrift – disse skal jeg jammen prøve!Så lurt med litt WII etter Wienerbrødene, da. Sønnene tenker på mora si! Bruker du den ofte,da? Et flott W-innlegg og god helg til deg!

 12. MonicaFoto sier:

  Wienerbrød ja….. å, det så godt ut 🙂
  Wii er en flott oppfinnelse – skikkelig kreative sønner du har som finner på en slik flott gave til deg :))

 13. amylin sier:

  Jeg må nesten le litt, for jeg har akkurat samme oppskrift på lettvinte wienerbrød og tenkte på å bruke den i dag. Siden jeg ikke er hjemme, måtte jeg bare bruke wienerbrød. Den oppskriften gir utrolig gode wienerbrød. Flott gave og jeg har aldri prøvd Wii, men det er sikkert morsomt.

 14. Petunia sier:

  Ja, det som kommer på vil man som oftes ha av og wii fit er et flott alternativ til treningsstudio. Det er ikke alle som føler jeg vel ved å gå der og trene. Det viktigste er ikke hva man gjør eller hvor man gjør det, men at man gjør det.
  Og wienerbrødene dine så himla gode ut!

 15. Sommertid sier:

  Takk for oppskriften. De så veldig gode ut. Og Wii er jo et kjekt «leketøy» som også kan brukes til trening..tror jeg får ønske meg det til bursdag eller jul…
  Ha en riktig så god helg 🙂

 16. anjoe sier:

  At få sig et godt grin afbrænder kalorier, og efter at have læst din beretning tror jeg, at der næsten er plads til et af dine wienerbrød i mit regnskab – kom lige lidt kakao i glasuren, for det kan jeg bedst lide 😀

  Rimkogeren og jeg droppede fjernsyn for små 10 år siden, så wii’en, den sladderhank, er ikke aktuel just nu!

 17. Turid sier:

  De wienerbrødene så gode ut! Husker «sånn til å smuldre smøret med» fra skolekjøkkenet på -70 tallet:-) godt med litt trim etter godbitene;)

  Flott W! Og god weekend!

 18. Juni sier:

  De Winerbrødene så veldig gode ut, jeg husker at min mor brukte å lage noe som lignet. Nå tror jeg at jeg må «låne» din oppslrift slik at jeg kan prøve.
  Den der greia til å smuldre smør og mel så kjempelur ut. Vet du om det går ann å få tak i noe lignende nå til dags?

 19. AnnetteK sier:

  Å så fristende….

 20. fotoboksen sier:

  Den Wii’en hørs artig ut. Treningsstudio er nemlig ikke tingen for meg, men å trene på en morsom måte her hjemme foran TV’en kan absolutt være formålstjenlig. Så kan jeg jo trimme litt etter å ha forsøkt disse deilighetene du gir oss oppskriften på her.
  Tusen takk både for treningstips og en enkel oppskrift. 🙂

 21. Hvor mange yogabevægelser skal der til for at forbrænde et styks wienerbrød 😉

 22. UnePune sier:

  Nå står wienerbrøda til heving på benken, skal straks inn i ovnen. Med hjelp av 3 små gutter(minstemann i seng, heldigvis, hehe) fikk vi til slutt rørt sammen ingrediensene. Husker mamma lagde sånne når jeg var liten – gleder meg til å smake! Håper jeg har melis…=S

 23. Ann Kristin sier:

  Kommenterer på ditt gamle blogginnlegg her! Jeg googlet etter slike boller nå, farmor lagde slike da hun var i live, jeg elsket dem… Mmmm… Jeg skal definitivt prøve meg på disse på søndag=D Håper de smaker som hennes 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s