Godt verktøy er halve jobben

Godt verktøy er halve jobben.  Det gjelder både i snekkerboden og i kjøkkenet.  Det jeg er mest avhengig av på kjøkkenet, er skarpe kniver.  Det er få ting som irriterer meg meg mer enn sløve kjøkkenkniver.

En sånn knivsliper som dette er fabelaktig!  Det tar sekunder å slipe opp en kniv, den er superenkel å bruke, og kniven blir virkelig som ny igjen.  For en stund siden hadde jeg knivsliperkveld her for to av naboene.  De gikk fornøyde hjem med nykvesset verktøy.

Noen ganger kan små, enkle dingser bli favoritter i kjøkkenskuffa.  Her er to eksempler:  Den gule er til å åpne gjenstridige skrulokk med.  Gjett om mine problemer med skrulokk nå er en saga blott!     Før jeg fikk den, hendte det at jeg måtte kakke hull i lokket, for å få det av.  Det slipper jeg nå, og lokk og glass kan gjenbrukes, om jeg ønsker det.  Den svarte er laget i et plastlignende materiale, men tåler å brukes i varme kjeler.  Den er  laget for å bruke til eggeretter og koking av egg.  Jeg bruker den til mye mer,  da den  er meget anvendbar som «vispe- og røreverktøy».   Spesiallaget for å stikke hull i eggeskallet før koking (se den lille metallsaken midt på), til å legge ned eggene i kokende vann, og til å lage eggerøre med.

Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?  Har du noen lure saker i kjøkkenskuffa (eller i verktøykista)?Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

9 svar til Godt verktøy er halve jobben

 1. stubbetufsa sier:

  – Den til å få opp skrulokk med fant jeg på et loppemarked og var såre glad, hadde sett det i bruk.
  – Den «eggeøsen» er ny for meg.
  – Ett av mine yndlingsredskaper på kjøkkenet er ei gripetang for ting høyt oppe, det er slitsomt å måtte hente en stol og så klatre opp på den…
  – Ja, så har jeg en kokkekniv som skjærer alt, den «glir» gjennom brødet, kjøttet, grønnsakene og alt…

 2. strömma sier:

  Du har så rätt så rätt. Det är viktigt med bra och praktiska verktyg i kök och annat i ett hem.
  Men jag kan inte använda vassa nyslipade knivar. Är alldeles för van mina slöa knivar och min son som är kock blir vansinnig på mig varje gång han är hem och ska använda dom :-). Jag har också en sån knivslip som du har, men den ligger nästan oanvänd i lådan :-).

  I kväll ska jag också bort och kanske det blir gofika då också :-).

  kram
  strömma

 3. Strikkebesta sier:

  Interessant! Spennande å sjå kva folk har av godt reiskap til ulike formål:) Lokkopnaren har eg sett før og kan godt tenkje meg at den er til god hjelp. Sjølv er eg like irritert kvar gong eg må gi opp, og eg gir meg aldri utan kamp, når gjenstridige lokk skal av!
  Det fyrste eg tyr til er kjøkkenfysikk: Metall utvidar seg meir enn glas når det blir oppvarma, dermed er det å sette glaset under springen og skru full guffe på varmevatnet. Om ikkje det hjelper må eg ty til mannen i livet mitt som med si rå kraft ordnar opp, men eg likar det ikkje….
  Eg takkar for utfordringa om å skrive om mine favorittreiskaper, skal straks over på min eigen blogg og gjere det….
  Du får ta ein titt om ei stund:)

 4. besta sier:

  ja, gode kniver må man ha. Jeg bruker ei god, gammeldags hein når jeg kvesser knivene. En sånn som far min brukte på ljåen. Blir utrolig kvasse på null komma niks.
  Eller hadde jeg vår opprydding i kjøkkenskuffa i fjor og kasta diverse lure ting som jeg hadde skaffet meg opp gjennom årene, med hård hand. Jeg har ikke savnet noen ting enda…tror jeg nå ikke.
  Men den eggausa så ut til å være kjekk å ha 🙂

 5. BirtH sier:

  Takk for at du generøst deler spansk-linker med meg! Skal studere dem nærmere.
  De kjøkkendingsene dine ser nyttige ut! Spesielt den svarte,- jeg ønsker meg en sånn! Min «hull-i-egget»-dings er visst blitt tverr frampå (slitasje!?).
  Jeg tar utfordringa om å blogge noe fra mitt kjøkken; – får se hva morgendagen bringer. Jeg har visst tatt i mot en utfordring tidligere som jeg ikke har gjort noe meg (sitater/ordspråk) ….

  Håper du hadde en god fridag i dag!

 6. strömma sier:

  När jag skrev förra kommentaren här var jag så stressad så jag glömde skriva om mina favoritredskap.

  Mina absoluta favoriter är mina 2 assistenter.
  Den ena använder jag för stora degar och den andra är lite mera allround..den använder jag till kaksmeter och annat som ska vispas eller mindre degar.

  kram
  strömma

 7. Lappedamen sier:

  Hei og takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Jeg har tatt utfordringen din på kjøkkenredskaper, så nå kan du se hva jeg ikke kan klare meg uten. Matpornograf har jeg ikke hørt før – den var god.
  PS. Jeg reiser ikke til Egypt før i slutten av mars, men har vært der flere ganger. Gleder meg til sol, varme og avslapping.

 8. Hei! Vet noen hvor man får tak i plastøsa til å stikke hull i eggene med? Vi hadde en, men jeg klarte å smelte den på den kjeramiske toppen! Puh!

  • mormonsen sier:

   Det er veldig lenge siden jeg kjøpte denne. Jeg tror det var hos Christiania Glassmagasin. Jeg vet ikke om den er å få tak i lengre, og det er i så fall synd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s