Rørleggerier

Siste uka har vært travel på kjøkkenfronten.  Dog ikke med matlaging.  Riktignok hadde jeg middagsgjester på søndag, men begivenhetene startet først da gjestene var dratt, og oppvasken satt inn i oppvaskmaskinen.  Plutselig hørte jeg merkelige lyder fra kjøkkenet.  Der lå kjøkkenmatta og svømte i vann.  Oppvaskmaskinen lekket gjennom døra!

Her er vannet tørket opp, og fillerya har gått i vaskemaskinen.  Den trakk nok til seg masse vann, og begrenset skaden.  Mormonsen har hentet fram verktøykista, og skal demontere oppvaskmaskinen, for å sjekke hva som gjemmer seg under.

Jeg er deleier av rørtenger, i sambruk med eldstesønnen.  De befant seg selvfølgelig hos han, og han befant seg i Oslo.  Det samme gjorde manageren, så begge mine gode hjelpere var altså fraværende.  Diverse forespørsler i borettslaget var uten resultater.  Det fantes visstnok en rørtang, men den befant seg ombord i en båt!  Sånn var det med den saken, og oppvaskmaskinen skulle nå på skraphaugen uansett.  Så da var det bare å skjære av inntaksslangen.  Visste dere at det er en ledning inni, som går til den firkanta dingsen som er helt oppe ved koblinga?  Stoppekran er forøvrig en OK oppfinnelse.

Avløpsslangen gikk greit.  Det var bare å løsne slangeklemma med et skrujern, og tette «stussen».  Tømme ut vannet, og forsegle begge og slangene og «stussen» med tørkepapir inni og solid tape utenpå.  Rørlegging er interressant, men du verden for ubekvemme arbeidsstillinger!  Har virkelig fått ny respekt for rørleggerstanden.

Ny maskin er kjøpt inn, og gammel maskin er ute av huset.  I samme slengen byttet jeg kombiskapet.  Begge er nå i hus, så nå gjenstår bare omhengsling av dører på skapet, og montering av maskin.  Takstmann har vært fra forsikringssselskap.  Vi er enige om å gi golvet 10 dager til.  Dersom det fortsatt er fukt i golvet, må det skiftes.  Og det gjelder både i kjøkken, stue og gang, siden det er åpen løsning og alt er lagt i ett.  I så fall blir det bare å stålsette seg, og se på all bortryddinga som en ekstra grundig vårreingjøring.  Og grave dypt i pengeboka etter en egenandel på 9000 kroner.

Godt fornøyd med gjennomført rørleggerjobb, (og som en liten trøst?), ble jobben avsluttet med et lite glass portvin, og nylakkede negler.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

9 svar til Rørleggerier

 1. Lappedamen sier:

  Vannskader er ikke til å spøke med. Synes du klarte brasene med rørlegger jobben meget godt. Det er dama si som ikke går av veien for en drittjobb.

 2. Trollkåno sier:

  Neimen ikkje skvetten, du……rørleggar og greier.
  Eg er imponert!
  God helg!

 3. Annfrid sier:

  Så flink du har vært. Håper du slipper å skifte gulv. Ja, rørleggere har for det meste ubekvemme arbeidsstillinger og stor belastning på knærne. Sønnen er rørlegger så det vet jeg litt om, altså ikke rørleggging, men arbeidsforhold.
  Ha en fin helg med nylakkerte negler, piffer opp i tilværelsen.

 4. stubbetufsa sier:

  Stakkars Mormonsen!
  Men det ender godt, og Sandeman er toppers!
  Min favoritt!

 5. mia sier:

  Så handy du är, anar inte vad jag hade gjort, setat ner på en stol och gråtit antar jag. Så trist med vattenläckor, hoppas det gick bra trots allt med golvet.

 6. Vel fortjent portvin og nylakkede negler. Tøff du som tar rørleggerjobben selv!

  Fortsatt fin helg til deg.

 7. viola sier:

  Etter et realt bloggtørke hos meg, kom jeg altså til et nedsvømt kjøkkengolv hos deg!! :O Skal si deg du er en dame med respekt, det der skjønner jeg ikke så mye av nei.. Håper du kommer unna billigst mulig og at golvet berger seg!! Du fortjente lakkerte negler og portvin etter dette, sannelig!! Ha en god helg! 🙂

 8. strömma sier:

  Kära nån vilket elände med diskmaskinen och tur
  du var hemma så vattnet fick ligga där länge och förstöra allt hos dig. Vilken händig kvinna du är som fixade allt. Kvinnor kan *ler*.

  Bra att du tog hand om dig själv efteråt. Inifrån och ut *ler*.

  Du bor så förunderligt vackert. Jag kollade foton här i inlägget innan.

  Nattkram
  strömma

 9. besta sier:

  oj, så dumt at oppvaskmaskinen gikk heden! Men så flott at du var i nærheten og fikk stoppet galskapen. Det hender jeg går ut mens oppvaskmaskinen står på…vet jo at det er dumt…men har gjort det likevel. Men nå er det slutt! Er bare imponert over rørleggerarbeidet ditt. Kjempeflink er du.
  PS – godt at det ikke er noen som dukker opp med promilleapparat når ting går galt på kjøkkenet :))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s