Påske

I dag har manageren og  jeg vært på påsketur i en uke, og nå åpnet muligheten seg for et aldri så lite reisebrev.  Dersom dere klikker på bildan, så blir de både større og bedre!

På flyet – Gardermoen – Sofia.  Familievennlig kryssord over to seter.

Et lite gatemarked med påskepynt i Sofia. Deilig dag med blå himmel, sol og to glade og nysgjerrige påsketurister.  Vi klarte ikke å se oss ferdieg på en dag, så vi måtte forlenge oppholdet i Sofia med ett døgn.  En god del av den siste kvelden ble tilbrakt i et tyrkisk bad – en hammam.  Full pakke med skrubbing og  massasje i flere runder, en hel opplevelse i seg selv.

Sofia er full av vakre, monumentale bygg.  Vi var innom flere katedraler, synagoge og moske.  Dette er den russiske kirken.  Her skrev vi gode ønsker på lapper, og puttet på en «ønskeboks», så nå regner jeg med at fremtida er sikret på alle måter.

Det har vært en særdeles kald vinter, og en sein vår i Bulgaria i år.  De fleste trærne er fortsatt uten lauv, og noen har så vidt begynt å blomstre.   I mars måned  feires det et vårrituale, mange går da med armbånd av snodde hvite og røde tråder, og det henges hvite og røde trådfigurer i trærne.  Slike pynta trær som dette ser du over alt i Bulgaria for tida.

Etter to herlige vårdager i Sofia, gikk turen til Veliko Tarnovo, en gammel by som ligger oppe i fjellene, opp mot grensen til Romania.

 En spektakulær togreise.  Dessverre måtte bildene tas gjennom ikke helt reine togvinduer.

Vi fant et veldig trivelig hotell.  Dette er utsiken fra hotellrommet.  Da vi ankom om ettermiddagen, var det godt over 20 grader pluss .

Dessverre var det gode sommerværet over dagen etter, da vi var på en to-timers guidet spasertur.  Med paraply og i øsende regn.

Vi hadde kanskje ikke den mest kunnskapsrike guiden, men til gjengjeld var han usedvanlig hyggelig og humoristisk.  Han hadde  bursdag, og inviterte oss på tyrkisk kaffe.  Her blir kaffen brygget i små «kjeler» som står i glohet sand.  Smakte deilig og varma godt etter en hustrig tur i regnet.

Etter ett døgn i Veliko Tarnovo, dro vi til kysten, og leiligheta i Ravda. Vi fikk en i overkant  begivenhetsrik avreise og togtur, som kanskje skal få et eget blogginnlegg.

En god påske til alle mine bloggvenner!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Feriehus. Bokmerk permalenken.

4 svar til Påske

 1. viola sier:

  Hei, du i all verden for en reise du er på! Jeg skulle egentlig lagt meg, men måtte inn hos deg før jeg slo av dataen.. Spennende! Og så store bilder som kommer opp når man forstørrer dem!! Masse fargerik påskepynt og den russiske katedralen er bare helt nyyyydelig! Den ble især vakker når jeg forstørret bilde, de spirene/tårnet!! Å for en spennende togtur!! Flott utsikt, hørte dere den klokka eller?? Jeg har aldri vært i Sofia, men reist forbi faktsik, med tog! :)) Så dette var artig å se og lese! Ja du må sette inn et togblogginnlegg!! 🙂 Helt sikkert har Gud hørt dine ønsker :)) i den kirken!
  Ønsker deg et fortsatt godt opphold, koselig påske og god reise tilbake! Klem! 🙂

 2. sologbolig sier:

  hei ! For ein flott reisebeskrivelse og flotte bilder. Eg kjenner at det rykker i reisefoten. Ha ein fortsatt fin påske.

 3. Ruth sier:

  Litt av en tur. Og for et spennede reisemål. Gleder meg til neste innlegg og flere bilder.

  Og vær forsiktig!!! 🙂

  God påske.

 4. BirtH sier:

  Mange gode opplevelser her, ser æ. Vi har gode opplevelser her heime også. Skiturer og sosialt samvær med familie og venner; – det gjør godt!

  Er spent på hva du finner ut av den dialektfila om eg og e. Hva sier folk i Lofoten?

  Snøskuffa har jeg ikke brukt i påska. Det er bare veier og småskofølelse.

  Hils mi venninne Bjørg i Fredrikstad 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s