Morgenvandring

Benidorm ligger langs to lange strender, delt omtrent på midten av en magisk gamleby.  Et ypperlig utgangspunkt for gåturer, når man har med skritteller på turen.  Jeg bodde på et gammelt, ærverdig turisthotell med utsikt over Elcheparken på og båthavna, dvs. rett utfor bildet, til høyre.

Dette er fra Elche-parken, som ligger der gamlebyen slutter, og der Playa Poniente, den lengste stranden, starter.  I Elche-parken er det et yrende folkeliv, dagen lang.  Disse bildene er tatt tidlig om morgenen, mens det fortsatt bare er noen få tidlige morgenvandrere som er ute.  På nettene sitter det tett med hvite duer i palmene.  De skal være etterkommere etter noen av duene som ble sluppet ved åpningen av OL i Barcelona.

Costa Blanca betyr Den hvite kyst.  Når jeg er ute tidlig på morgenen, så mener jeg at det er et spesielt hvitt lys over strendene.  Dette er fortsatt Playa Poniente, som strekker seg fra sentrum til La Cala, som skimtes ytterst på odden.  Bak der ligger La Cala Finestrat, en gang en liten idyll med en nydelig strand, men som nå også er kraftig utbygd, bl.a. med hotel Bali, som sies å være Europas høyeste hotell.  Bali kan så vidt skimtes i morgendisen, midt på bildet.

Det satses virkelig på forskjønning av den gamle turistbyen Benidorm.  Dette er den nye strandpromenaden på Playa Poniente, som nå er sluttført.  Den er en nytelse både å vandre langs, eller å bare beundre.

Både byen og strendene er skinnende rene.  Det spyles og kostes og plukkes iherdig.  Her tømmer de søppeldunker, og koster «trestiene» som går fra promenaden og ned til vannet.  Her ligger det aldri søppel og slenger.

Benidorm er Spanias Manhatten, og det bygges fortsatt høye hus.  Som det bakerste huset her.  Det er mye høyere enn det som står foran, så bildet må være et optisk bedrag.  Jeg forsøkte å telle etasjer, men ga opp ved ca. 60.

Ikke bare høye hus, Benidorm er også omgitt av høye fjell.  som gir muligheter for fine turer, men som først av alt bidrar til det gode klimaet året gjennom, som en stopper for kalde vinder og skyer nordfra.

Til slutt et bilde fra Playa Levante, som betyr Soloppgangens strand.  Playa Poniente betyr Solnedgangens strand.  Tilsammen er disse to strendene 6 km, så fram og tilbake gir en herlig morgenvandring på 12 km.  I tillegg må man da passere gjennom Gamlebyen, hvor spanjolene kick-starter dagen med chokolata y churros – en kopp med tjukk, meget søt og varm sjokolade, som de dypper churrosen i.  Churrosen lages omtrent som smultringer, en usøtet deig som sprøytes ut i lange remser og kokes i olje.  Det kan jo minne litt om  sjokoladen og smultbollene, som vi setter til livs i store mengder på soldagen her i Tromsø.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Feriehus, Mat. Bokmerk permalenken.

2 svar til Morgenvandring

  1. Ruth sier:

    Jeg var noen måneder i Benidorm en vinter en gang for veldig lenge siden, det var en koselig by med hyggelige innbyggere den gangen for godt over 34 år siden. Jeg regner med at den har forandret seg masse siden den gang, men håper du koser deg du også. Ha en fortreffelig søndag.

  2. Takk for turen langs havet. Nesten så jeg kjenner havduften 😀

    Så er altså strandpromenaden langs Playa Poniente endelig ferdig. Det har tatt noen år! En stor fordel med Benidorm er strandpromenadene. En venninne ferierer like ved Levante 2-3 uker hvert år og starter hver dag med å gå de 12 km du skriver om. Hun stortrives i Benidorm. Selv er jeg ikke så begeistret for alle disse skyskraperne. La Cala er (var) mer i min smak. Har sett at det også der har vært en voldsom utbygging.

    Churros & chocolata var fast «pausemat» da jeg gikk på språkkurs i gamlebyen i Fuengirola. Nå er det mange år siden jeg har smakt det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s