Rabarbrapai

Rabarbra er sommermat.

Lettvint rabarbrapai med smuldredeig.

500 g rabarbra, 1 dl sukker, 1 ss potetmel

Finhakkede mandler, havregryn og hvetemel, tilsammen 2,5 dl, 80 g smør, 1 – 2 ss sukker, 0,5 ts kanel

Vask og rens rabarbraen og kutt den opp i små stykker.  Jeg lar den ofte ligge og trekke et par timer i kaldt vann, for å fjerne noe syre.  Bland rabarbraen med sukker og potetmel, og legg nederst i paiformen.

Jeg bruker omtrent halvt om halvt med mandler og havregryn, og ca. 1 ss hvetemel, men her kan man variere ut fra smak og behag, og hva man har i huset.  Bare hvetemel går også utmerket.  Smør og sukker smuldres sammen med melet, og fordeles over rabarbraen.

Stek på 200 grader i 20 – 25 minutter, midt i ovnen.  Server paien lunken sammen med is.  Nydelig dessert, eller bare som kaffekos.

 

 

 

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Rabarbrapai

  1. viola sier:

    Hei sann! 🙂
    NÅ fikk jeg lyst på rabarbra! 🙂
    Flotte epler under her også!

    Og stilige og koselige bilder fra Burgas! Ser ut som en koselig plass! Men så glad jeg er for at du ikke var midt oppe i det.. skummelt! Men ja, det kan skje over alt, huff..

    Håper du nyter den nye tilværelsen din og mange gode kaffekopper – med hjerte i – på mårningene! 🙂

    Godklem fra meg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s