Grove brød og brente kjeks

I går fikk jeg gode anbefalinger og oppskrift på meget grove brød.  Helt uten siktet hvetemel.  De skal være mettende, gode for fordøyelsen, og de er slankende!  Det siste gjorde utslaget, så jeg fikk med meg oppskrifta, og har i ettermiddag laget grovbrød av ny modell:IMG_5542

Her har de nettopp kommet ut av ovnen.  Bakepapir er alle late oppvaskeres beste venn!

Grove brød:

2 l vann, 1,5 pk gjær, 200 g sammalt rug, fin, 200 g kli, 1,3 kg sammalt hvetemel, grovt, 1 dl linfrø, 2 dl solsikkefrø, 2 ts salt.  Alt blandes, lunkent vann.  Heves i 1 time.  Røres sammen på nytt, og hever i 20 minutter til.  Skal ikke knas, men «øses» over i formene.  Stekes på 180 grader i 2 timer.  Brødene skal ikke heve i formen før de settes i ovnen.  Denne oppskriften skal gi tre brød.

IMG_5545

Det begynner å gå opp for meg hvordan det med slanking kom inn i bildet;  Dersom man tidligere hadde med seg to skiver i matpakken, så klarer man kanskje ikke å bære med seg mer enn ei skive av dette brødet, det er jo ganske kompakt 🙂  Nå skal de testes ut, det luktet i alle fall meget godt da de kom ut av ovnen.

IMG_5540Når jeg først var i bakemodus, så fant jeg ut at jeg skulle lage knekkebrød også.  Det var veldig lenge siden sist, og jeg husket ikke oppskrifta.  Så jeg fant noe som lignet i en blogg på nettet.  Da jeg smurte deigen utover bakeplata, så slo det meg at den virket ganske anderledes enn den jeg hadde laget tidligere.

IMG_5543

Disaster!  Nå har jeg i alle fall lært at slike knekkebrød IKKE skal stekes på varnluft og 180 grader.  Da jeg var barn, pleide de voksne å si at man fikk god sangstemme (alternativt pene barn) dersom man spiste brente brød.  De var jammen kreative mht. til å få avsetning for diverse uhell med baksten!  Lurer på om småfuglan kan akseptere mine brente knekkebrød 🙂

Til tross for enkelte små hverdagstragedier, så er det morsomt å  prøve nye oppskrifter.  Mulighetene er  uendelige i disse internet-tider.   Noen ganger blir ikke resultatene helt som forventet.  Jeg tar absolutt høyde for at det KAN være noe med kokken.  Hvilke erfaringer har du med nye oppskrifter fra nettet?

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

3 svar til Grove brød og brente kjeks

 1. Brødene dine så riktig gode ut 😛 Jeg har ikke bakt brød på mange år, men har funnet «mitt» lavkarbobrød på Prix. Derimot har jeg laget noen varianter knekkebrød. Spiser knekkebrød hver morgen. Noen ganger hjemmelagede, andre ganger Ryvita (dagens reklame).

  For en liten stund siden fant jeg en oppskrift hos en bloggvenninne og den jeg skal prøve. Hun bruker varmluft ser jeg. Skal på helsekosten og spørre etter fiberhusk i morgen 😉 Ta en titt på bloggen «Lindas Verden». Hun har oppskrift på «Frøknekkebrød» den 16.februar (bare 2 innlegg tilbake). http://lindikken.blogspot.no/

  Om det blir bakt i helgen, skal jeg gi deg tilbakemelding. Jeg sier om, for det er ikke sikkert bakelysten er der… Kanskje det blir litt blogging i stedet.

  Nå har jeg forresten fått mail fra markedsavdelingen hos Hotel Cordial Mogan Playa. De lurte på om de kunne få linke til blogginnlegget mitt på Facebook-siden de har. Og jeg måtte selvfølgelig gi beskjed når jeg ville bo hos de. Skulle få et godt tilbud for god reklame. Joda, jeg er jo litt stolt da! Det inspirerer i alle fall til videre blogging 😀

  Ønsker deg en rikig fin helg!

 2. Orlaug sier:

  Ser både gode og sunne ut, dei brøda dine.
  Knekkebrød lagar eg òg når eg gidd, smakar eigentlg bedre enn dei fleste ein får kjopt.
  Og nettet er heilt uvurderleg når det gjeld oppskrifter.
  Skal eg bake noko, vert det å leite på nettet etter oppskrift, kok/bakebøkene får som regel stå i fred.

 3. Lappedamen sier:

  Brødene så veldig gode ut og jeg elsker grove brød. Tror jeg må prøve denne oppskriften. Knekkebrød er også godt og jeg steker mine på varmluft på 160 grader 3 brett i ca 1 time. Det går veldig bra. Kan ikke huske at jeg har hatt problemer med noen oppskrifter som jeg har funnet på nettet, men det er sjelden jeg holder meg slavisk til oppskriftene – må alltid gjøre min vri ;-)))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s