Historien om et ullteppe

På markedet i Kableshkovo, en liten landsby i Burgas-området, kan man få kjøpt  hjemmespunnet ullgarn til kilopris.  Defra hanket jeg med meg tre digre hesper for en tid tilbake.

IMG_5737Det er lenge siden jeg har nøstet på «gammelmåten», og her ble det MYE nøsting som verandasyssel. Jeg hadde opprinnelig tenkt å strikke sokker og gjestetøfler av garnet, men erfarte fort at det var ikke særlig slitesterkt, og derfor lite egnet til slikt.  Så da jeg ryddet leiligheten, så hadde jeg en betydelig mengde garn som jeg ikke visste helt hva jeg skulle gjøre med.

IMG_5817

Like før jeg dro til Ravda hadde jeg besøk av en kusine, som strikket lapper til et pledd.  Så da jeg sto der med alt ullgarnet, så slo det meg, at det kunne jo kanskje være noe. Hekleoppskrift på ruter fant jeg i ukeblad jeg kjøpte på flyplassen.

IMG_5814Med tjukt garn og grov heklenål gikk det unna, ved bassenget i Ravda, på flyet på hjemreisa, og etterhvert under parasollen i det forrykende sommerværet vi har hatt her siden jeg kom hjem til 17. mai.  Til slutt ble det 80 ruter, som nå er heklet sammen til et ganske stort og varmt pledd.  Den største utfordringen var faktisk å feste alle trådene.

IMG_5818

Til å begynne med skal det få friste tilværelsen på stolen ute i svalgangen, hvor jeg håper det fortsatt skal bli mange deilige stunder i kveldssola i sommer.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Feriehus, Gjenbruk. Bokmerk permalenken.

3 svar til Historien om et ullteppe

 1. Deilig med slike tepper og dette behagelige farger! Jeg har et som mamma heklet til meg i sin tid, men liker ikke de skarpe fargene lenger. Regner med at du hadde en fint opphold i Ravda, tross en del arbeid.

  Og takk for koselige kommentarer hos meg. Joda, jeg er stolt av oppmerksomheten fra Mitt Spania og jeg synes hun fikk godt frem «Spania-Randi». Akkurat nå har det vært bloggtørke og jeg presser ikke meg selv. Har masse bilder som jeg gjerne vil vise, men mangler altså kreativitet akkurat nå. Men det kommer, det kommer…

  Fortsatt fin søndag til deg!

 2. Ellen sier:

  Det ble skikkelig fint. For en iherdighet og tålmodighet du har. Jeg er imponert.

 3. viola sier:

  Du verden så flink du er! =) vakkert ble det også!
  Jeg har lagt fra meg alt som heter strikking, hekling. for lenge siden..
  begynte å tegne og male istedet..

  Klem fra meg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s