En liten oppsummering

IMG_6029Hva overrasket positivt?

– Først og fremst den muligheten et cruise gir til å forflytte seg bekvemt og effektivt innenfor et stort geografisk område.  Hvilken forskjell fra å svette rundt med ryggsekk eller koffert!  I tillegg til all den tiden vi fikk i de åtte havnene som ble besøkt.  Her kunne man farte rundt på egen hånd, være med på lokalt guidede turer, eller delta på noen av cruise-selskapets utflukter.

  IMG_5974

– Den fantastisk gode maten.  Her er et lite utvalg fra buffetrestaurantens overdådige kake- og dessertavdeling.

– Den fabelaktig gode servicen.  Man blir virkelig oppvartet av serviceinnstilt personale, fra man står opp til man legger seg.

IMG_5949

– Alle aktivitetstilbudene ombord.  Du kan være aktiv selv, eller du kan la deg underholde.  Jeg hadde med tre bøker, men det ble mye mindre tid på lugaren enn forventet, og derav mye mindre tid til lesing .  Lugaren var virkelig lekker, med egen balkong, stort walk-in-klesskap og fint bad.  Så der kunne jeg godt ha brukt mer tid.

IMG_6015

– Den gode standarden på lugaren og på båten som helhet.  Jeg følte meg som et skikkelig luksusdyr, fjernt fra daglige trivilatiteter, og hvor dagens vanskeligste avgjørelse var hvor vidt jeg skulle bytte farge på neggellakken 🙂

Hva som ikke var fullt så positivt:

– I prisen var det inkludert full pensjon, all underholdning og det meste av aktiviteter som trening og trim, bruk av sømmebasseng, solseng etc.  Drikke til maten, som kaffe, te, vann, iste og limonade var også inkludert.  Men dersom du benyttet deg av noe av det som ikke var inklud- ert. så kostet det hviten av øyet.

– Det gjalt alt av utflukter, SPA-behandling, all drikke som inneholdt alkohol, all kaffe utenom frokostkaffen mm

– SPA-personalet var litt for drillet i det å skulle selge mest mulig, forsøkte man å få tak i en enkel prisliste, ble man omtrent shanghaiet.Dee gangert kunne mang

– Det var ofte vanskelig å finne ut de reelle ekstrakostnadene på forhånd.

– Vi ble også automatisk belastet for ca. 12 dollar pr. dag som «pålagt» driks til personalet.  Det hadde de jo absolutt fortjent, jeg håper jo bare at de får det i tillegg til lønna, at det ikke er denne driksen som utgjør hele lønna deres.

IMG_6025

Men alt i alt, så var det aller meste positivt, og jeg har ingen problemer med å anbefale denne ferieformen, bare legg inn litt ekstra til forbruk ombord og i land,  i feriebudsjettet.

I mitt neste innlegg skal jeg grave mer i hukommelse og bilder, og skrive litt om «opplevelsene».

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til En liten oppsummering

  1. Som tidligere fortalt har jeg vært på et lite cruise med RCCL. Jeg er enig i det du skriver om plussidene, men jeg fant ingen minussider på «Jewel of the Seas». Kanskje var jeg for kort tid ombord til å finne minussider? Jeg er jo en kresen reisende, så det er i grunnen rart jeg ikke fant noe å sette fingeren på! Skal være enig med deg at det er vanskelig å beregne forbruk, for det er mange fristelser. Men tips gikk i alle fall inn i prisen på det cruiset jeg var og det samme tror jeg gjelder på alle skip fra RCCL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s